loader image

The Ocean Race Europe

The Ocean Race is misschien wel de meest legendarische zeilrace ter wereld. ‘The toughest race in the world” word het ook wel genoemd. Teams gaan met elkaar de strijd aan in een race rond de wereld op Carbon race boten die snelheden bereiken van meer dan 30 knopen(55 km/u). Zo varen ze in legs naar verschillende landen over de meest gevreesde zeeën.

Door de corona-pandemie was de race rond de wereld moeilijk te organiseren. Daarop kwam de organisatie met The Ocean Race Europe. Het strijdtoneel waren drie spectaculaire etappes langs de kust van Europa. Voor het Nederlandse Team onder de naam Childhood 1 met als hoofdsponsor Janssen de Jong verzorgden wij de media aan boord van het schip. Brend Schuil stapte aan boord in Den Haag en deed van elke etappe verslag in schrift, fotografie en video. De content werd vanaf zee met een satelliet verbinding verstuurd naar het hoofdkantoor van The Ocean Race in Alicante waar de content werd bewerkt en verspreid op alle grote platformen.

 

Brend Schuil: “Content maken aan boord van zo’n race zeilboot is natuurlijk een ontzettend grote uitdaging. Je bent constant bezig, alles is nat en camera spullen en zout water zijn natuurlijk niet de allerbeste combinatie. Een Drone vliegen (en weer terugkrijgen) terwijl de boot met 25 knopen van 8 meter hoge golven af surft is ook best een uitdaging. Maar wat is het een ongelooflijk avontuur om met zo’n beest van een schip te mogen varen! Bij de bemanning zaten legendes als; Gerd-Jan Poortman, Simeon Tienpont, Wouter Verbraak en Peter van Niekerk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus erat elit, rhoncus dictum turpis nec, porttitor fermentum est. Aliquam efficitur malesuada dolor a hendrerit. Suspendisse potenti. Morbi ut efficitur lacus, eget auctor massa. Cras eu neque non lorem tempus faucibus.

Johan Salen

Algemeen Directeur

Klant

Sailing Holland

Aantal draaidagen

1 maand

Views

380.000 views

Teamleden

Brend Schuil

Een kijkje achter de schermen